Information

om oss

din lokala städfirma

Hemstädning Malmö är en personlig och professionell partner som underlättar våra kunders vardag med tjänster som hem-, flytt- och storstädning + fönsterputs.


Vi tycker om långa relationer och när vi lärt känna varandra ordentligt blir det alltid lite lättare. Det är viktigt att vår personal känner trygghet och trivs hos oss. Då skapar vi bäst förutsättningar för att du som köper våra tjänster ska bli nöjd med vårt arbete.


Vårt företag är skapat av våra kunder och vi anpassar våra tjänster efter just dina önskemål. Vår arbetsplats är ditt hem, vilket ställer stora krav på oss och våra medarbetare. Du kan alltid känna dig trygg med hur vi har hand om nycklar, larmkoder och andra uppgifter som är personliga för dig.


Vi erbjuder dig tjänster som utförs av personer med ordentligt kompetens, utbildning och erfarenhet. Alla som arbetar på Hemstädning Malmö har schysta villkor och kollektivavtal.


Välkommen till Hemstädning Malmö – företaget med flest nöjda kunder och medarbetare.

kollektivavtal

Medan konkurrenter inom hemstädning konkurrerar med orimligt låga priser ser vi till att våra anställda får ordentligt betalt. Vi är anslutna till Almega och följer deras kollektivavtal. Genom att betala ut bra löner och respektera våra anställda får vi ett företag byggt på långsiktiga relationer. Det är därför vi fanns innan RUT-avdraget blev aktuellt, och kommer att fortsätta finnas oberoende av eventuella framtida ändringar i lagstiftningen. Vi kanske inte alltid erbjuder lägst pris, men det är värt det i längden.

nöjd-kund-garanti + prisgaranti

Vår kvalitetsgaranti är mycket enkel. Vi vill ha glada kunder.

Så om vi har gjort något inkorrekt eller om du inte är nöjd med vår städning, åtgärdar vi det du inte är nöjd med. Tänk dock på att du måste reklamera tjänsten till oss senast sju dagar efter städtillfället. Kontakta oss gärna om du vill ha mer information eller behöver komma i kontakt med kundservice.

RUT-avdraget

Vi får frekvent frågor kring rut-avdraget och vad som egentligen gäller för att kunna få RUT-avdrag på hemstädning, flyttstädning och andra städtjänster. Reglerna kring avdraget har uppdaterats ett flertal gånger sedan det infördes och senaste förändringen genomfördes 1 juli 2019. De grundläggande reglerna är nu följande:


Summa

Den summa som finns för rut-avdrag och den summa som används för ROT-avdrag slås samman och får årligen maximalt uppgå till 75 000 kr. Av denna summa får rut maximalt stå för 50 000 kr. Den som är osäker på hur mycket rut-avdrag eller rot-avdrag som använts kan enkelt se det genom att logga in på ”Mina Sidor” på Skatteverket.se.


Städföretaget gör allt administrativt

Som privatperson behöver du inte göra något särskilt för att få RUT-avdrag på de arbeten som utförs. Vi (i likhet med andra företag i branschen) utgår från att RUT-avdrag ska användas och hanterar all administration till Skatteverket. På fakturan framgår det tydligt hur stor kostnaden blev för städningen och hur stor summa som är ”rabatt” tack vare RUT-avdraget. En bekräftelse skickas även ut via post från Skatteverket vilket bekräftar att ansökan om RUT-avdrag registrerats.


Rutavdrag kan appliceras av dig som:

  • Fyller minst 18 år under det år som du anlitar oss för tjänsten
  • Betalar skatt i Sverige. Detta på minst 90% av din inkomst. Du kan aldrig göra större avdrag än den skatt som du betalat under året.
  • Betalar fakturan för utförda arbetet före nyår om man vill att avdraget ska genomföras på nästa deklaration.
  • Bor till fullo, eller delvis, i den bostad där städningen utförts. Det är alltså applicerbart om man under en kortare tid hyr en stuga för att städning med rut ska kunna bokas.. Möjlighet finns även att få rut-avdrag på arbete som utförs i föräldrars bostäder.


Utöver att RUT-avdraget får nyttjas vid städtjänster och andra hushållsnära tjänster så har det med tiden expanderats till att även innefatta reparationer av vitvaror samt installation och ett stort antal andra IT-tjänster. Dessa kan kortfattat sammanfattas med:


Renovering av vitvaror på plats (sedan 2017)

Sedan 1:a januari 2017 går det även att få RUT-avdrag för reparationer av vitvaror. Det gäller därmed till exempel spis, fläkt, kyl och frys. För att få göra avdrag krävs däremot att reparationen sker på plats. Behöver varorna sändas iväg för reparation kan inte avdrag ske.


IT-rut (sedan 2016)

Med IT-rut syftas det på IT-relaterade tjänster som det går att få rut-avdrag för. Bland dessa finns exempelvis installation av datorer, TV, läsplattor och övrig elektronisk utrustning. Det går även att få rut för installation och reparation av tillbehör till sådana. Även här krävs det att arbetet utförs på plats.

Försäkringar

Vår arbetsplats är våra kunders hem.

Det ställer väldiga krav på oss som leverantör där säkerhet och trygghet är honörsord för oss!


Vi har fasta rutiner för hantering av nycklar, larmkoder och andra personliga uppgifter.

Alla våra anställda har undertecknat sekretessavtal samt genomgått

internutbildning avseende sekretess och säkerhet.


Om olyckan skulle visa sig har vi tecknat ansvarsförsäkring som täcker skador

på person och egendom som vår personal orsakar. Vi har fullt personalansvar och

har försäkringar för våra kollegor under arbetstid samt under resor till och från arbetet.

För att upprätthålla våra höga kvalitétskrav genomför vi regelbundet kvalitétskontroller i vår verksamhet.

Givetvis har vi f-skattesedel och är momsregistrerade.